Een fietsenwinkel wordt geconfronteerd met kassaverschillen.  Op enig moment komen deze steeds frequenter voor en ook de verschillen worden steeds groter. De eigenaar heeft een relatief groot aantal medewerkers in dienst waarvan een groot aantal ook kassadiensten draaien. Hierdoor is het lastig om inzicht te krijgen wie er betrokken zou kunnen zijn bij deze kassaverschillen.

Doordat de derving in een paar maanden tijd oploopt naar enkele duizenden euro’s besluit de eigenaar van de winkel om een recherchebureau in te schakelen. Er wordt besloten om dagelijks het geld in  de vier kassa’s voor opening van de winkel en na sluitingstijd te tellen om er op die manier achter te komen wanneer de kassaverschillen ontstaan. Tevens worden er heimelijk camera’s geplaatst,  conform de privacyregels vanuit de AVG.

Al snel wordt aan de hand van de tellingen en de camerabeelden duidelijk welke medewerker verantwoordelijk lijkt te zijn voor het wegnemen van geld uit de kassa Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat de medewerkster met de nodige vingervlugheid op bepaalde momenten wanneer zij van een betalende klant diverse bankbiljetten krijgt aangeboden, één van deze biljetten in haar handpalm laat verdwijnen en deze vervolgens in haar broekzak stopt.

Wanneer de jongedame in kwestie (Vera) wordt uitgenodigd voor een gesprek met het recherchebureau en confronteert met de bevindingen uit het onderzoek, bekent ze sinds een half jaar flinke sommen geld weg te nemen uit de kassa. Wanneer het recherchebureau haar vraagt naar de aanleiding en achtergrond van haar handelen, vertelt zij een niet-alledaags verhaal. Er is geen sprake van financiële problemen als gevolg van achterstallige schulden of verslavingen, maar van een verre liefde. Vera is via Instagram in contact gekomen met een man in de Verenigde Staten. Ze is verliefd geworden, en voornemens om haar echtgenoot te verlaten voor deze nieuwe digitale liefde. De man die ze via Instagram heeft leren kennen, beloofde samen met haar een toekomst op te zullen bouwen onder de voorwaarde… Dat zij hem zou helpen bij het aflossen van zijn schulden. Met de meest uiteenlopende (en soms voor een buitenstaander nogal ongeloofwaardige) verhalen wist hij haar zover te krijgen om duizenden euro’s naar hem over te maken. Hij zou zijn huis uit worden gezet, had een lucratieve investering op het oog en zou gaan investeren in cryptovaluta wat miljoenen op zou brengen. Het wemelde van de vreemde verhalen, maar Vera trapte er toch in. Ze maakte zelfs speciaal een bankrekening aan om hem het geld over te kunnen maken, buiten het zicht van haar echtgenoot. Toen Vera bang werd dat haar handelswijze in het huishoudboekje thuis op zou gaan vallen, besloot ze op een andere manier geld te proberen te verkrijgen: uit de kassa van haar werkgever.

Nadat het recherchebureau haar voorhoudt of er mogelijk sprake kan zijn van datingfraude (oplichting) door deze nieuwe verre vriend, komt de realisatie. Bij nader onderzoek blijkt de man een valse naam te gebruiken en wanneer Vera hem wat kritische vragen stuurt, blijft het stil op Instagram. Thuis biecht ze de situatie op aan haar echtgenoot. Vera is niet alleen haar toekomstdroom in de Verenigde Staten kwijt, maar ook haar baan, een hoop geld en haar echtgenoot.