Digitaal Forensisch Onderzoek

Steeds meer bedrijven zijn slachtoffer van cybercriminaliteit zoals fraude, bedrijfsspionage, phishing of hacking. Criminelen gebruiken steeds geavanceerdere methoden om hun doel te bereiken. In deze digitale tijd is het noodzakelijk om uiteenlopende digitale gegevens te achterhalen om het spoor naar de ware toedracht te kunnen volgen. Daarvoor zijn gespecialiseerde (ICT-) deskundigen nodig. Signum Interfocus gaat de strijd aan tegen cybercrime. Wij voeren digitaal rechercheonderzoek uit en zijn gespecialiseerd in het terugvinden en interpreteren van digitale sporen. Door de expertise van Signum Interfocus bent u verzekerd van een correct onderzoek dat ingebracht kan worden in een juridische procedure.

Hoe gaan wij te werk?

Aanvallen op organisaties worden steeds gerichter. Cybercriminelen hacken computersystemen en krijgen beschikking over specifieke data. Ook het hacken van andere digitale communicatiemiddelen wordt steeds gebruikelijker om specifieke informatie te achterhalen. Naast het uitvoeren van onderzoek op pc’s, zijn wij ook gespecialiseerd in het onderzoeken van mobiele telefoons, navigatieapparatuur, gevirtualiseerde omgevingen, grote e-mail omgevingen en analyses op zeer grote hoeveelheden data. Ook de ontwikkeling van cloud computing vraagt om nieuwe forensische methoden en technieken.

Medewerkers van het forensisch laboratorium stellen sporen op digitale gegevensdragers (computers, servers, telefoons) veilig en maken een exacte kopie voor het forensisch onderzoek. De forensisch onderzoeker start een uitgebreid onderzoek naar digitale sporen op de geleverde kopie en identificeert alle relevante informatie. Ook vinden ze digitale sporen terug die bijvoorbeeld door de gebruiker zijn verwijderd. Uiteindelijk vertaalt Signum Interfocus digitale sporen naar geaccepteerd bewijsmateriaal.

Op het gebied van digitale recherche biedt Signum Interfocus een breed scala aan digitale onderzoeksdiensten die in de praktijk beproefd zijn en op internationaal niveau gewaardeerd worden. Tevens is Signum Interfocus in staat gerechtelijk deskundigen te leveren wiens verklaring ingezet kan worden in een gerechtelijke procedure.

Digitaal onderzoek

Het uitvoeren van onderzoek naar (harde schijven van) computers, mobiele telefoons en andere digitale mediadragers. Ook in te zetten op forensisch niveau teneinde civiele of strafrechtelijke vervolging mogelijk te maken.

Digitale inlichtingen

Hieronder verstaat Signum Interfocus het diepgaand en gericht onderzoek doen in openbare bronnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderzoek gericht op het beschermen van uw intellectueel eigendom als er vermoeden is van inbreuk daarop.

Digitale interceptie

In bepaalde gevallen wilt u gegevens onderzoeken die zich binnen uw digitale omgeving bevinden, zoals e-mailberichten. Hiertoe is Signum Interfocus uitgerust met de modernste apparatuur om op discrete wijze gegevens van uw netwerk te veilig te stellen en beschikbaar te maken voor onderzoek.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van digitaal onderzoek, of wilt u de specialisten van Signum Interfocus op het gebied van digitale recherche inschakelen, neem dan contact met ons op.