Advisering en implementatie screeningsbeleid

In een aantal gevallen onderschrijven organisaties het belang van screening, maar worstelen zij met het inrichten van screeningsbeleid. Wij krijgen daarover regelmatig vragen voorgelegd. Vragen waar Signum Interfocus door jarenlange ervaring met screening binnen organisaties, antwoord op heeft. Wij adviseren organisaties over de inrichting van screening, zowel inhoudelijk als procesmatig.

Signum Interfocus brengt voor u in kaart welke functies in aanmerking komen voor screening en welke vorm van screening hiervoor passend is. Ook begeleiden wij organisaties in het implementatietraject, van het toelichten van screening aan de ondernemingsraad, tot het inrichten van de uitvoerende processen.

Vanzelfsprekend zorgen wij dat de privacy van kandidaten voldoende wordt gewaarborgd binnen deze processen en dat in kaart wordt gebracht welke regels en richtlijnen (onder andere van de Autoriteit Persoonsgegevens) van toepassing zijn. Daarnaast adviseren wij over de communicatie richting zowel interne organisatie als richting sollicitanten en trainen wij HR-adviseurs en recruiters in het screeningsproces.

Wilt u eens vrijblijvend met ons sparren? Of wilt u meer informatie over dit adviestraject? Neem dan contact met ons op.