AkzoNobel, Dixons, Saint Gobain, Cap Gemini, VendexKBB, KPN: recidiverend oplichter Albert Balvers (58) werkte ze allemaal af. Nu publiceert hij een boek over hoe simpel Nederlandse werkgevers in de luren te leggen zijn. ‘Ze doen nauwelijks navraag bij referenties van sollicitanten’.

Bron: FD 13-10-18

Ondanks zijn rijk gevulde strafblad schopte Balvers het in 2002 tot chief financial officer van warenhuis V&D, het vlaggenschip van het beursgenoteerde VendexKBB. Zijn strafblad belemmerde Balvers evenmin om in 2005 bij KPN directeur te worden van het vaste net – destijds de grootste geldmachine van het beursgenoteerde telecomconcern. KPN vierde de komst van ‘high potential’ en ‘veranderaar’ Balvers in de managementlaag direct onder de raad van bestuur met een persbericht. De benoeming haalde onder meer de kolommen van Het Financieele Dagblad.

Nog geen twee jaar later haalde Balvers wederom het nieuws. Vanwege oplichting, verduistering en witwassen veroordeelde de rechtbank in Zutphen de ‘voormalig topman van KPN, V&D en Dixons’ tot anderhalf jaar cel. ‘Hij heeft vrienden en bekenden op geraffineerde wijze benadeeld en hen grote hoeveelheden geld (ruim €1 mln) afhandig gemaakt. Dat geld heeft hij gebruikt om zijn eigen financiële problemen op te lossen die het gevolg waren van zijn veel te hoge uitgavenpatroon en het onderhouden van buitenechtelijke relaties’, aldus de rechters.

Commentaar Marcel Boekhorst

Dit artikel behoeft geen nadere toelichting. Pas Pre Employment Screening toe! Bij fraude en niet-integer gedrag is de mensfactor cruciaal. U wilt dus weten wie u aanneemt en met wie u zaken doet. Klopt hun cv? Zijn ze ooit eerder betrokken geweest bij niet-integer gedrag? Hebben ze mogelijk (onbewust) nog andere belangen? Signum Interfocus zoekt het voor u uit door kandidaten, beoogde zakenpartners, uw cliënt of de onderneming waar u zaken mee wilt gaan doen op professionele en klantvriendelijke manier te screenen.

Meer informatie

Marcel Boekhorst is de Algemeen Directeur van Signum Interfocus. Meer weten over Marcel? Bekijk dan de pagina ‘Onze mensen’ of bezoek zijn LinkedIn-profiel.