Security Audit

Regelmatig verschijnt in de media het nieuws dat een hacker weet binnen te komen in de computersystemen van bedrijven en instellingen. Vaak doen zij dit puur voor de ‘kick’ en voor de ‘fun’. Naast deze ‘onschuldige’ indringers, proberen ook echte criminelen bij uw gevoelige informatie te komen. Uw bedrijf loopt dan serieuze financiële schade én imagoschade. Om uw ICT systemen te testen kunt u door ons een Security Audit (Penetratietest of Pentest) laten afnemen.

Hoe kwetsbaar is uw ICT infrastructuur? Daar komt u snel achter door Signum Interfocus een grondige security audit uit te laten voeren. Een security audit (pentest) bestaat uit twee onderzoeken door ervaren auditors die bovendien een jarenlange ervaring hebben als hacker.

Externe audit: Toetsing hoe goed uw ICT infrastructuur beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf.
Interne audit: Beoordeling in welke mate uw interne netwerk bescherming biedt tegen ongeautoriseerd gebruik. Denk hierbij aan bescherming tegen medewerkers of externen die proberen bij uw gevoelige bedrijfsinformatie te komen of deze buiten de organisatie proberen te brengen.

Rapportage

Aan de hand van de uitkomsten, stellen wij een rapport op. Dit rapport bestaat uit een complete beschrijving van de gevonden kwetsbaarheden en een advies om de beveiliging van uw ICT-systeem te verbeteren. In dit advies is uiteraard de mate van ernst opgenomen en de termijn waarop wij denken uw veiligheidsrisico te kunnen minimaliseren.