Cyber awareness training

Onze ‘Cyber awareness training’ wordt verzorgd door cybersecurityexperts met langdurige ervaring vanuit de inlichtingendiensten en heeft als doel om de bewustwording op het gebied van cyber (security) awareness bij uw medewerkers te verhogen en om bedrijfs- en reputatieschade door datalekken zoveel mogelijk te voorkomen. De volgende onderwerpen komen in deze training aan bod:

Gebruik smartphone – risico’s bluetooth, voicemail en gebruik van sommige apps
Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig een smartphone en bijna iedereen maakt daarop gebruik van voicemail, bluetooth en applicaties als Whatsapp, Facebook etc. Ze leveren ons een bepaald gebruiksgemak. Maar bestaat er een mogelijkheid dat dit gebruiksgemak ook tegen ons gekeerd kan worden?

Gebruik onbeveiligde (‘open’) WiFi-netwerken
Tegenwoordig hebben we in de trein, de openbare ruimte en in het buitenland bijna overal WiFi, vooral dankzij het gebruik van onbeveiligde hotspots. Even snel uw mail lezen, kijken naar de laatste stand van zaken, of uw afspraken bijwerken wordt hierdoor erg gemakkelijk. Maar hoe veilig is het gebruik van een onbeveiligd netwerk eigenlijk?

Uw internet gedrag. De do’s en don’ts
We gebruiken internet voor verschillende doeleinden. We zoeken gegevens, bekijken websites die voor ons van belang zijn en loggen in op social media, maar hanteren we hierbij de juiste en veilige procedure of levert ons gebruikersgedrag mogelijk een schat aan informatie op aan derden?

Altijd hetzelfde is vertrouwd
Voor de zoveelste keer naar het buitenland voor een bespreking met een relatie. De voorbereiding is standaard; bekende vliegmaatschappij, het bekende hotel, de vaste kamer. Eenvoudig geregeld. Maar hoe vertrouwd is dit werkelijk?

‘How do you do?’
Het is altijd leuk om je netwerk in het buitenland uit te breiden. Maar pas op voor de valkuilen. Social Engineering; wat is het en hoe wordt het ingezet?

Gegevensdragers mee naar het buitenland
In plaats van een stapel papierwerk, nemen we liever onze laptop of tablet mee. Zeker als we naar het buitenland reizen. Zo hebben we ook daar alle gegevens binnen handbereik. Maar geven we wellicht ook anderen toegang tot deze gegevens?

Nieuwe wetgeving in o.a. Amerika en China: antiterrorisme of bedrijfsspionage?
De wetgeving op het gebied van terrorismebestrijding is in een aantal landen sterk aan het veranderen. China en Amerika zijn daar grote voorbeelden van. Gaat deze wetgeving in alle gevallen wel echt om terrorismebestrijding of is men op iets anders uit.

Deze training duurt één dagdeel. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.