/
  • Deskresearch & Monitoring

  • intelligence toetsenbord

   Een van onze opdrachtgevers vraagt ons uit te zoeken met wie een potentiële samenwerkingspartner zakelijk en privé banden onderhoudt. Er zijn onduidelijke geruchten dat deze potentiële partner voor een buitenlandse onderneming werkt. Het is niet duidelijk voor welke onderneming en of er sprake is van tegenstrijdige belangen. Bovendien heeft hij in het verleden bij een Nederlandse concurrent gewerkt en het is niet helemaal duidelijk in hoeverre hij nog relaties onderhoudt met zijn ex-collega’s.

   Signum Interfocus kan in de vorm van deskresearch en monitoring veel informatie verzamelen. Onze software doorzoekt de veelgebruikte social media als LinkedIn, Facebook en Twitter. Zo kunnen wij meestal zien of en hoe mensen met elkaar zijn verbonden. Ook zijn wij in staat mensen gedurende een langere periode te monitoren: wij houden bij welke openbare communicatie plaatsvindt zodat zichtbaar wordt of er inderdaad contact is tussen personen.

   Wij konden onze opdrachtgever informeren dat de beoogde samenwerkingspartner inderdaad voor een Franse onderneming werkzaam was. Dat bleek uit zijn Twitteraccount waar we tweets vonden over zijn bezoeken aan het bedrijf in Parijs. Het bleek te gaan om een bedrijf dat vanuit een Nederlandse nevenvestiging wel degelijk een concurrent was op de Nederlandse markt. Contacten met oud-collega’s vonden we niet. Weliswaar maakten zij nog deel uit van zijn vriendenkring op Facebook maar we hebben niet kunnen vaststellen of hij nog contacten onderhield over zakelijke aangelegenheden. Deze informatie maakte dat de opdrachtgever besloot een gesprek aan te gaan met de potentiële partner en uiteindelijk heeft besloten af te zien van de voorgenomen samenwerking.

   Benieuwd wat Signum Interfocus voor u kan betekenen? Neem gerust (vrijblijvend) contact met ons op.