Forensic Readiness Scan

Is uw automatisering voldoende ingericht op forensisch onderzoek? U komt erachter met de Forensic Readiness Scan. Als uw organisatie voldoende ‘forensic ready’ is, zal het onderzoek naar eventuele fraude of andere calamiteiten sneller en efficiënter verlopen. Hierdoor kunt u de kosten vaak aanzienlijk beperken.

Stel dat één van uw medewerkers gevoelige informatie naar een concurrent lekt of dat één van uw leveranciers steekpenningen betaalt aan uw medewerkers. Met een tactisch en digitaal onderzoek achterhalen onze rechercheurs hoe de vork precies in de steel zit en welke bewijzen er tegen de betrokken personen zijn. Tegenwoordig vindt een dergelijk onderzoek ook vaak plaats in uw ICT-infrastructuren. Met een Forensic Readiness Scan ontdekt u of uw automatiseringsomgeving geschikt is voor eventueel forensisch digitaal onderzoek. De Forensic Readiness Scan is uniek en gestoeld op onze grote ervaring met allerlei vormen van fraudeonderzoek. Bijkomend voordeel: met de Forensic Readiness Scan halen onze specialisten eventuele zwakke plekken van uw geautomatiseerde omgeving naar voren. Hiermee blijft u fraudeurs een stap voor.

Onze werkwijze

Tijdens de Forensic Readiness Scan toetsen onze specialisten of de juiste digitale informatie voor het forensisch onderzoek, in de juiste vorm voorhanden is. Het gaat dan om de vastlegging op gegevensverwerkende systemen die uw bedrijfsspecifieke, kritische processen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan administratiepakketten, CRM-systemen en software voor research en development. Maar denk ook aan de informatie over het gebruik van uw internet- en e-mailvoorzieningen. Na afloop van de scan krijgt u een op maat gesneden pakket maatregelen om uw forensic readiness te verbeteren, een goede basis van forensisch onderzoek.