Tijdens de Week van de Integriteit, van 1 t/m 9 december 2017, organiseren publieke en private partijen activiteiten om aandacht te vragen voor het belang van integriteit binnen en tussen organisaties.

Gevolgen van fraude en corruptie
Corruptie en fraude bedreigen de integriteit van de markt, verstoren het publieke vertrouwen, vergroten inkomens- en welvaartsverschillen, ondermijnen de rechtsstaat en kosten de samenleving veel geld. Betaling van steekpenningen bij zakelijke transacties verstoort eerlijke concurrentie, leidt tot verlies van transparantie en verhoogt de kosten. Daarom dienen corruptie, omkoping en fraude in de publieke én private sector te worden aangepakt. Voor meer informatie: www.weekvandeintegriteit.nl.

Week van de Integriteit: elke dag een best practice

Integriteit vormgeven binnen een organisatie is geen ABC’tje. Het vergt toewijding, doorzettingsvermogen en soms stevige gesprekken om dit van nature lastige thema op de agenda te krijgen én te houden. Ook de praktische toepassing is vaak een uitdaging. Want hoe breng je de in de boardroom zo mooi bedachte ethische en morele waarden, werkbaar en herkenbaar tot uiting op de werkvloer? De afgelopen jaren hebben wij bij onze opdrachtgevers gezien welke ingrediënten zorgen voor een succesvolle toepassing van integriteitsmanagement binnen organisaties.

In de Week van de Integriteit, van 1 tot en met 9 december, delen wij vanuit deze samenwerking elke werkdag een nieuwe best practice met u, via onze website. Op deze wijze bieden wij organisaties de kans om te leren van de successen van anderen en de eigen organisatie op die manier te helpen de volgende stap te zetten.