Bron: Telegraaf redactie

VAASSEN – Een 48-jarige caissière uit het Gelderse Vaassen heeft in ruim vijf jaar tijd meer dan een kwart miljoen euro uit de kassa’s van een Plus-supermarkt in Heerde gestolen. 

In de periode van 1 januari 2009 tot 30 april 2014 stal ze 254.000 euro bij elkaar. De vrouw werkte als hoofdcaissière en had meer bevoegdheden dan het andere kassapersoneel, meldt de Gelderlander.

De vrouw en haar 43-jarige vriend leefden goed van het gestolen fortuin. De twee kochten drugs, een auto, een nieuwe keuken, dure horloges en computers. 

Spijt

Supermarkteigenaar Dick van den Hoven heeft spijt dat de hij vrouw als hoofdcaissière heeft laten werken. „Dat was al zo toen ik de supermarkt overnam en dat heb ik zo gelaten. Daar heb ik spijt van als haren op mijn hoofd. Nu hebben we dat anders geregeld”, zegt de supermarktbaas.

De kassajuffrouw en haar partner moeten maandag voor de rechter verschijnen.

Commentaar: Een fraude met een grote derving. Ook bij een overname van een bedrijf is het goed om naast een gedegen boekenonderzoek aandacht te schenken aan de cultuur, de mores van de over te nemen personeel, de kwaliteit van de bedrijfsprocessen en expliciet de aanwezige controletools. Onderzoek de Integriteitsrisico’s.