Maatschappelijk verantwoord ondernemen is wat ons betreft ondernemen volgens het principe ‘fair play’: Als bedrijf op een eerlijke manier zaken doen (geen belangenverstrengeling / vriendjespolitiek etc.) en personeel dat op een eerlijke manier omgaat met wat hen door het bedrijf ter beschikking wordt gesteld.

De gevolgen van niet integer handelen hebben dikwijls een stevige impact op de omgeving van organisatie en medewerker.

Wij zien een trend waarin mensen genoeg hebben van het louter najagen van winsten (al dan niet door nieuw realisme, ontstaan door de crisis), geen genoegen meer nemen met veel voor weinig, ieder voor zich. Of het nu gaat om CO2 uitstoot, de plofkip, het graaien van topbestuurders, of de frauduleuze medewerker. Er is vraag naar integere organisaties die o.a. maatschappelijk verantwoord willen ondernemen

Wij helpen organisaties om meer grip te krijgen op integriteit,  door ze te adviseren over beleid, cultuur en hun werkprocessen. Verder onderzoeken we de digitale veiligheid van organisaties, bedrijfsfraude, of screenen we personeel voor kwetsbare posities.

De scheidsrechterstoel heeft een aantal symbolische betekenissen. Het overzicht op het speelveld. Overziet u als ondernemer/directeur de integriteits- en veiligheidsrisico’s op het speelveld waar uw onderneming actief is?

Wie neemt er plaats op de scheidsrechterstoel als het gaat om integriteit?

 Is er bepaald wat de spelregels zijn (je mag één keer een service in het net slaan, daarna moet hij er over, de trambaan telt alleen bij dubbelspel) en wie mag de beslissing nemen of een bal in is of uit? En accepteren we de beslissing van de scheidsrechter?

Het vergt moed om serieus werk te maken van integriteit en op deze stoel te gaan zitten. Je zit daarbij in het zicht, men kijkt naar jou. Je zult het goede voorbeeld moeten geven om anderen te kunnen vertellen of de bal in of uit is. Nu is het de kunst om het spel op basis van fair play te spelen,  zonder al te veel bemoeienissen van de scheidsrechter.

Wie gaat er op de scheidsrechterstoel zitten?